В днешния забързан и напрегнат ден нямаме почти никакво време да си топлим ястията от хладилника на котлона. Използваме микровълновите печки, които са удобни и бързо вършат тази работа, но знаете ли, че те имат и своите вредни недостатъци. Tе правят храната подгизнала и я лишават от някой ценни съставки, пише gotvach.bg.Затоплената храна в тях унищожава витамините С и В12. Когато затопляте храна с опаковката им, освобождават канцерогенните вещества от нея.
Можете да стоплите например ястието си на котлон или на тиган с домакинско фолио. Спагетите, супите и манджите със сос се загряват на умерен огън, тъй като са се сгъстили отхладилника, доливате им 1/4 чаша вода и затопляте без проблем.
А месо, картофи и варени зеленчуци се топлят с малко вода и олио на слаб огън, като ги бъркате.
В ориза, киноа и други подобни се слага малко зехтин или масло, за да не се слепят. Когато се загреят, котлонът се изключва и се похлупват за около 10 минути.
Сандвичи, пици и други се слагат в омазнен тиган на вече загрят поне до 180 градуса котлон и се покриват с фолио за десет минути.
Не е толкова трудно да си стоплите храната по тези начини и не отнема чак толкова време.
Мислете за здравето си, което ще ви трябва занапред!