Опитахте ще ви хареса! ..
Продукти:
- 800г. кайма
- 200мл. вода
- 100г. кашкавал
- 100г. сирене
- 1 малка глава кромид лук
- 1 филия бял хляб без кора
- 1кг. консерва домати
- 2 малки глави лук
- 1 с. л. мед или захар
- 4~5 с. л. олио или зехтин
- 150~200г. черни маслини
- 2 с. л. нишесте или брашно
- 10-на скилидки чесън
- сол и черен пипер
- розмарин
Приготвяне:
- За рецептата "Вълчи семки" сиренето и кашкавалът се настъргват на ситно ренде, лукът се нарязва на ситно.
- Каймата се омесва заедно с тях и останалите продукти, като хляба се накисва във вода, изстисква и натрошава на ситно.
- Поставя се тенджера с вода – около 700 мл да заври, като се сложи сол на вкус.
- Оформят се малки кюфтета – колкото орех.
- Пускат се в заврялата вода, колкото да се "бланшират" и се изваждат с решетка или гевгир.
- Бульонът за рецептата "Вълчи семки" се прецежда и връща в тенджерата.
- Доматите се пасират заедно с лука и чесъна и се добавят към бульона.
- Прибавят се маслините, олиото и захарта.
- След като сосът заври се връщат кюфтетата.
- Добавя се стрък розмарин.
- Ястието Вълчи семки се оставя да поври половин час.
- Подправя се със смлян черен пипер.
- Сосът се сгъстява с размитото във вода нишесте или брашно..
- Вълчите семки се поднасят с хляб.