Българинът обича да хапва и пийва. В обедната почивка също. Направо е цар на трапезата, а на банкетната му култура би завидях всеки чужденец. Но всичко е свързано и с пари.
В България обаче има един ресторант, в който може да похапнеш на народни цени. Става въпрос за този в хотел „Чирпан“.
Там има обедно меню, а простата сметка показва, че ако поръчаш цялото меню за седмицата – сметката ще е 135,8 лева.
Масата трябва обаче да е доста голяма, за да може да побере поръчката. Тя е – 10 вида супа, 15 основни, 5 десерта и разбира се – 5 бири.
Най-скъпото ястие в менюта е кюфтета с гарнитура.
Цената ме у 6,50 лв. Най-евтини са супите и десертите, цените на които варират от 2 до 3 лв.
Биричката е 3 лв. за голяма.
Интерес факт е, че в менюто липсват прословутите кюфтета по чирпански.
Отзивите от публикуваното във фейсбук меню са положителни.
„Кухнята ви е на ниво“, гласи един от коментарите.