.
Продукти:
- 1 зелена салата или маруля
- 1 връзка магданоз
- 3 твърдо сварени яйца
- 2 ч. л. горчица
- 3 с. л. олио (зехтин)
- 3 с. л. оцет
- 1 стръкче зелен лук
- 1 стрък пресен чесън
- половин веяна скумрия
Приготвяне:
- Измитата и подсушената от водата зелена салата се накъсва на парченца.
- Магданозът, лукът и чесънът се нарязват много ситно.
- Яйцата и рибата се режат на тънки филийки.
- Горчицата се разбива със зехтин и оцета.
- В салатиерата се нареждат последователно парченца салата, яйца, филийки риба и се поръсват с магданозената смес.
- Посоляват се.
- Накрая Великденската салата се заливат със соса от горчица.