четвъртък, октомври 24, 2024

Драма край Свиленград! Два трупа в камион

Date:

Сподели новината.

47 крави шест дни стоят между Турция и България, след като и двете страни отказват да ги допуснат на своя територия. Животните са затворени в камион между граничните пунктове „Капитан Андреево” и „Капъкуле” и част от тях са започнали да се разболяват. Две вече са загинали.

Красимир Стоянов е адвокат на румънската фирма, която изпраща кравите към Турция. В ефира на „Здравей, България” той обясни, че животните са с изрядни документи.

 

След като излиза от България, камионът е спрян за законово уредена почивка. Кравите са разтоварени, нахранени и напоени. Турската страна обаче не ги допуска, защото идвали от район с чума. Според документите животните вече са в Турция, а документи за влизане обратно в България няма. Адвокатът призова за хуманно отношение към животните и те да бъдат настанени в хотел за добитък.

 

 

От понеделник Българската агенция за безопасност на храните е уведомена за случая, заяви зам. изпълнителният ѝ директор д-р Валентин Атанасов. „Румъния и Турция трябва да се разберат какво ще се случи с животните, но те не могат да влязат обратно в България”, категорични са от БАБХ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

38 милиона за километър! Ето кой ще строи южния обход на Бургас

Община Бургас избра изпълнител, който да строи южния обход...

КНДР прати още боклук на Юга

Боклук, носен от севернокорейски балон, падна върху президентския комплекс...

Електорални нагласи преди изборите

Имаме вяла, апатична кампания, насочена към твърдите ядра. Това...

Протести в Сливница и Драгоман

Жителите на Драгоман и Сливница протестират заради липсата на...