сряда, септември 18, 2024

За мезе: “БДЖ търси спринтьори за бутане на бързите влакове” (СНИМКИ)

Date:

Сподели новината.

Пътници са бутали мотрисен влак на излизане от Пловдив заради липса на напрежение в участък от контактната мрежа. Това бе потвърдено и от пресцентъра на БДЖ.

Разбира се, новината бързо стана повод за подигравки с БДЖ от страна на зевзеците. Най-разпространеният слоган в социалните мрежи е: “БДЖ търси спринтьори за бутане на бързи влакове”.

bez ime4

Нароиха се и карикатури как здрави мъже дърпат влак на гарата в Димитровград.

13

За куриозния случай първа разказа в профила си във Фейсбук писателката и блогър Йорданка Николова (Дани дел Нико), която е пътувала във влака. Тя пише, че на излизане от Пловдив машинистът съобщил на пътниците: “Дотук бяхме. Пантографът се заключи”.

Подхвърлена от нея реплика да бутнат влака, за да тръгне, е приета с готовност не само от машиниста, но и от пътуващите.

“Явно неволно съм дала идея и след малко тя се осъществи. Машинистът помоли пътуващите мъже и на мига всички с ентусиазъм се отзоваха. … След минути от мястото си видях как бавничко се движим назад. След около двадесетина метра мъжете се върнаха и за щастие се получи. Пантографът се включи и всички радостно се оживиха. Потеглихме”, пише тя.

Заради оказаната навременна помощ от пътниците влакът пристигнал в Димитровград само с 9 минути закъснение.

От БДЖ обясниха, че става въпрос за пътническия мотрисен влак Пловдив – Димитровград. Поради липса на напрежение в контактната мрежа в участък при Вагоно-ремонтното депо в Пловдив влакът е спрял. Младежи, пътуващи във влака, чули разговори на машиниста, че на влака му трябват само няколко метра, за да стигне до участък от мрежата с напрежение и предложили да го избутат. Така след няколко минути влакът е продължил по направлението си.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Жп кошмар край Чирпан

Пожар на локомотив спря влака София-Варна до Чирпан, съобщават...

Камиони сътвориха кошмар край Шумен

Временна организация на движението е въведена по АМ “Хемус“...

Заводи бягат от Северозапада, хиляди остават без работа

От началото на годината до края на август, за...

Бомба! Падат визите за българи за САЩ?

Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на...