четвъртък, септември 19, 2024

Президентът връчва третия мандат на ИТН

Date:

Сподели новината.

От Президентството съобщиха официално, че в 12 часа на 29 юли, понеделник, президентът Румен Радев ще връчи третия и последен мандат в рамките на 50-то Народно събрание за формиране на правителство на партията “Има такъв народ” (ИТН).

Припомняме, че третият мандат се разглежда като “спасителен” и той няма срок за изпълнение. Това ще даде възможност да бъде забавено разпускането на парламента в първата седмица на август и съответно да се избегнат избори в края на лятото.

На 18 юли лидерът на ИТН Слави Трифонов поиска третия мандат. “Най-логично е президентът Румен Радев да даде третия мандат на “Има такъв народ”, защото ние сме единствените в този парламент, които можем да водим разговори с всички останали парламентарни групи”. Това написа лидерът на ИТН в профила си във Фейсбук.

 

 

Ако ИТН получи третият мандат, ще поканят всички партии на разговор за експертно правителство, а ако последната папка за съставяне на правителство я получи друга партия, депутатите на Слави Трифонов пак ще участват в разговор, разбира се – при покана, заяви на 18 юли депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

БСП също поискаха третия мандат. Ако социалистите получат третият мандат, ще подходят държавнически, заяви лидерът на групата на червените в парламента Борислав Гуцанов, като подчерта, че БСП иска експертен кабинет.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Жп кошмар край Чирпан

Пожар на локомотив спря влака София-Варна до Чирпан, съобщават...

Камиони сътвориха кошмар край Шумен

Временна организация на движението е въведена по АМ “Хемус“...

Заводи бягат от Северозапада, хиляди остават без работа

От началото на годината до края на август, за...

Бомба! Падат визите за българи за САЩ?

Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на...