петък, октомври 18, 2024

Красимира от Арбанаси хвана волана и направи нещо невиждано от 20 г. в Търново

Date:

Сподели новината.

След повече от 20 години, когато за последно дама е седяла зад волана на тролей, отговорността отново е поверена на жена, което се приема от пътниците не само с интерес, пише „Борба“.

За 41-годишната Красимира от Арбанаси това е допълнителна работа, която върши с лекота и удоволствие. „Отначало хората са изненадани, като влязат в електробуса, защото повечето от тях не са виждали жена да ги вози, но повече ми се радват, пък и нали съм си една такава усмихната.

 

Така и моето настроение се повишава и смяната минава леко. Много добре се разбирам и с тримата си колеги. Много са точни и ме уважават“, казва Красимира.

Майката на три деца поначало си пада по мъжките професии и винаги я е влечало да кара големи машини.

Завършила е в Сливен бакалавърска степен на специалността „Ремонт и експлоатация на автотранспортна техника“, а после магистратура „Транспортна техника“ в Русе.

Била е и чиновник в „Пътна полиция“ – Велико Търново, оформяла шофьорските книжки. Но голямото съкращение през 2014 г. хванало и нея.

Основната й работа е на инструктор в търновска автошкола и се занимава да обучава бъдещите шофьори.

Освен това има всички категории, с което със сигурност изпреварва доста мъже шофьори със самочувствие. Търсила си допълнителна работа, отзовала се на обявата на ОДПГ и веднага я приели. Не се притеснява, че ще вози много хора и е уверена в себе си.

Няма нещо, което да я затруднява в управлението на електробуса – просто возило като всички останали. Приятно и удобно й е в него, пък има и климатик.

С две дини под мишница, казва, че все пак намира време за семейството. Пък и таткото помага. Вечер се прибира с учебната кола, все още до Арбанаси електробуси няма, шегуваме се двете.

Красимира Христова вече има опит като шофьор в градския транспорт. Същото правила преди години в Германия, само дето карала автобус.

В електробуса, който кара тя, екипът е изцяло женски.

Билетчетата дава Кристина Цанкова, дългогодишен журналист и майка на известната Елена Чамуркова. С две висши образования – „Българска филология“ и „Журналистика“, кондукторката е още едно доказателство, че срамна работа няма.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

“Спартан” осигури медицински превоз на дете от София до Германия

Дежурен екипаж на самолет С-27J "Спартан" е осигурил медицински...

Растат добивите от тютюн през 2024 г.

Увеличават се средните добиви през 2024 г. Това става...

10 години по-късно ВКС осъди купувачи на гласове

Върховният касационен съд (ВКС) окончателно наложи наказания на трима...

Дълговете на държавните болници са над 600 млн. лв.

Дълговете на държавните болници са 639 121 000 лв.,...