събота, юни 29, 2024

Модерна фабрика ще заработи край Нова Загора

Date:

Сподели новината.

До края на юни се очаква да заработи първата по рода си у нас фабрика за производство на вода, обогатена с анионен кислород. Тя се намира в новозагорското село Кераново. Първоначално фабриката ще работи на една смяна и ще произвежда 1 млн. бутилки месечно.
Ще бъдат наети на работа 14 души, а след това броят им значително ще се увеличи, съобщи за Divident.EU Стефан Шоселов, собственик на „Новотехпром“ и инвеститор във фабриката в Кераново.
Сградата е изцяло ремонтирана, закупени са бутилките. Очаква се единствено да пристигне оборудването от Германия.
Надявам се до края на юни да започне производството, каза Шоселов.

Инвестицията в новия бизнес на „Новотехпром“ е около 5 милиона лева. Собственикът е закупил сградата на бивше предприятие за производство на замразени плодове в Караново през миналата година. Спечелил е търг за сградата, обявен от Българска банка за развитие.
Фабриката ще използва разработената от проф. Жеко Ганев и компанията му „Елфи Тех“ иновативна технология за обогатяване на вода с анионен кислород, чийто лечебен ефект беше доказан по време на ковид пандемията, а впоследствие изследванията показаха, че продуктът има много по-широко приложение.

Водата ще носи името “ОЗАРА ОКСИ” и ще се продава в шишета от 330 мл. и 750 мл.

Бутилираната питейна вода с анионен кислород  e от групата на „Oxygen Water” по класификация на САЩ и Канада. Произходът на водата е от подземен водоизточник край село Караново, Новозагорско. Сeртифицирана е по EN ISO 22000, с оборудване за физико-химична стабилизация и за синтез на анионен кислород, патентно защитено от Елфи Тех ООД, Стара Загора.

”ОЗАРА ОКСИ” е вода с много ниска минерализация, висока алкалност, с пространствена тетраедрична структу̀ра, микробиологично стабилизирана и обогатена с анионен кислород, предназначена за всекидневна употреба.
„Имаме запитване от САЩ за 1 млн. бутилки. Интерес проявяват и от Нова Зеландия, Румъния, Нидерландия. Моето желание е тази вода да стигне преди всичко до българите, защото е с безспорен ефект върху здравето“, каза Шоселов.

„Водата, след като се произведе, стои 12 часа в помещение, в което температурата е 12 градуса, за да може анионният кислород да навлезе дълбоко и да се задържи максимално дълго в нея. Затова я наливаме в стъклени бутилки с алуминиеви капачки, за да може този анионен кислород да не се губи“, обясни Шоселов. Очакванията са “ОЗАРА ОКСИ” да води  до бързо възстановяване на енергийния баланс и на нормалните физиологични процеси в организма.

Собственикът уточни, че първоначално екипът му е правил проби с пластмасови бутилки, но там технологията е друга и се оказва, че анионният кислород изчезва много бързо.
Затова преминахме на стъклени бутилки с алуминиеви капачки. Водата ще съдържа 200% анионен кислород“, каза предприемачът.
Той допълни, че вода с 50% кислород се произвежда в САЩ. Тя обаче тя е обогатена с молекулярен кислород.

„Лечението с анионен кислород е обещаваща терапия, която води до бързото възстановяване на пациенти, страдащи от синдром на остра респираторна болест, има противовъзпалителен, противовирусен и антибактериален ефект. Аз и семейството ми от много време употребяваме обогатена с анионен кислород вода и сме се уверили в нейния ефект“, каза Стефан Шоселов.

„Самият човешки организъм създава анионен кислород, за да унищожава чуждите агенти – вируси и бактерии“, посочи създателят на технологията проф. Жеко Ганев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Пирин скърби! Отиде си гласът на планината

След тежко онкологично заболяване почина Палагия Костова, която близо...

Шестчасово преследване по улиците на Търново приключи с арест на закоравял бандит

Шофьорът, ударил осем автомобила след демонстративно шофиране във Велико...

Голяма победа на Миню Стайков

Карнобатският олигарх Миню Стайков постигна ценна победа срещу КПКОНПИ....

Мощни бизнесмени ще строят луксозна селска баня край Разлог

Дружество „Авон – 5“ ООД на мощните бизнесмени от...