събота, юни 29, 2024

Роден наркоман смрази Гърция с убийството на дъщеричката си

Date:

Сподели новината.

На 10 април 2014 г. един българин отива в магазин в Атина. Купува тоалетна хартия, кухненски кърпи, газова бутилка, 2 легена, въже, белина и прах за пране и си тръгва.

По-късно ще стане ясно, че всичко това му е било необходимо, за да скрие следите от страшно престъпление. Камера в магазина записва сцената с пазаруването, но никой не предполага, че по-късно видеото ще стане ключово доказателство в дело за жестоко убийство, разчленяване и унищожаване на останките на 4-годишно момиченце. За жестокото престъпление е обвинен бащата на жертвата.

 

Станислав Бакърджиев живеел в гръцката столица от години. До 14-ата му годишнина го гледала баба му Снежана, която живее в Дряново.

След това тийнейджърът заминал при майка си в гръцката столица. Когато навършил пълнолетие, се хванал на работа в заведение, след това заминал за Германия. Там се запознал с българката Димитрина, двамата се оженили и им се родила дъщеричка – Ани.

Върнали се в Гърция Станислав обаче започнал да се събира със съмнителни хора и да се друса. Жена му не издържала и заминала отново в Германия, където се запознала с друг мъж. Тя обаче оставила момиченцето при баща му, без подозира опасно е това.

Малката Ани живеел с баща си – наркоман в Атина.

През април 2014 г. Ани изчезва, но никой все още не знае за това. Вероятно и нямаше да се разбере какво се е случило с детето, ако приятел на Станислав не беше разказал на полицията за чудовищното зверство. Назиф Ахмедов, познат като Ники, понякога отсядал в дома на убиеца на ул. „Михаил Вода“ в Атина, където двамата се друсали с наркотици. Те били съученици и близки приятели.

На 9 април двамата отново били заедно, но Назиф излязъл рано сутринта. Няколко часа по-късно Станислав му се обадил да не се прибира, защото чака на гости майка си.

Пет дни по-късно Станислав пак се обажда на Назиф с молба да се върне, за да му каже нещо много важно. Назиф дори не предполага какво ще чуе. Той заварва приятеля си, както обикновено, надрусан.

На въпроса къде е Ани, Бакърджиев отговаря, че Господ си я прибрал. След това започва да разказва какво се е случило с момиченцето, но не за самото убийство, а как е нарязал на парчета трупчето му.

И досега убиецът твърди, че не е отнел живота на детето си, а го е заварил мъртво, не знаел какво да прави и решил да скрие тялото.

Той признал пред Назиф, че е сварил останките за 2 дни, а след това ги е разнесъл с тенджери и изхвърлил в контейнери за боклук на различни места в гръцката столица.

Признанието сякаш свалило товар от гърба на килъра, който станал весел, дори си пуска електронна игра. Ахмедов обаче бил в шок.

Първата му реакция била да си тръгне, но останал няколко дни в квартирата при Станислав, защото нямал пари. Когато получил запис от майка си, се прибрал в България.

В дома си в село Скалско разказал на баща си какво се е случило в Атина. На следващият ден Мустафа  закарва сина си Назиф в габровската полиция. Ники там разказва всичко, но все още не знае, че и той ще бъде обвинен като съучастник, тъй като негов пръстов отпечатък бе открит на една от бутилките с белина, използвана за изчистването на кръвта от килимите, стените, пода и мебелите в апартамента.

„Не съм участвал в убийството на Ани! Напротив – отвратих се от баща ѝ и го издадох, а сега лежа наравно с него!“, разказа от гръцки затвор Ники.

Думите му потвърждава и полиграф в България, резултатите от него обаче нямат сила в гръцки съд. На подсъдимата скамейка бе и майката на жертвата – Димитрина Борисова, за това, че си е изоставила детето.

Случаят буквално взриви южната ни съседка.  През 2015 г. съдът в Атина призна Станислав Бакърджиев и Назиф Ахмедов за виновни като постанови, че са извършили жестокото убийство на момиченцето, осъзнавайки какво извършват. Двамата мъже получиха доживотни присъди.

Майката на Ани – Димитрина, пък бе осъдена условно на 6 г. затвор за излагане на опасност на живота на малко дете. Жената има забрана за напускане на страната през този период и на всяко 5-о число от месеца да се подписва в полицията.

Подсъдимите обаче обжалваха присъдите си пред Апелативния гръцки съд, който потвърди доживотната присъда на Бакърджиев, но намали тази на Назиф на 9 г. за съучастие в заличаването на следите от зверството Димитрина беше призната за невинна.

По време на делото  дядото и бабата на убитото момиченце свидетелстваха, че са научили за изчезването на Ани от майката на детето, а за убийството по телевизията. Те обаче не знаели, че бащата Станислав е употребявал наркотици.

Стана ясно обаче, че от гръцка организация за борба с наркотиците няколко пъти са информирали властите за насилие върху детето, но не е имало реакция. Подобна информация са дали и съседите, които заявиха пред медиите, че често са чували Ани да плаче.

Според психолози планирал престъплението

Живял с травестит по хотели

Станислав е в единична килия, за да не бъде линчуван от другите затворници.

Станислав е съжителствал с травестит на име Роза през 2007 година. Не е имал собствено жилище, а живеел по хотели. Според психолози, Станислав е психопат, който изпитва удоволствие от болката на другите. „Той е човек със здрав разум.

Това, че е извършил престъплението по този начин показва, че всичко е планирано от известно време, а не е спонтанно извършено престъпление. Този човек няма чувства“, коментира психотерапевтът Димитра Сфика.

В Гърция нашенецът бил преместен в затвор на остров Корфу, а не в Атина, както се очакваше първоначално. Дълго време е бил сам в килия, тъй като се смята, че останалите затворници оказват натиск върху осъдените за убийства и насилие над деца.

Медии съобщаваха, че затворници от Атина заплашвали с бунт и гладна стачка, ако българинът, убил Ани, бъде докаран при тях.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Пирин скърби! Отиде си гласът на планината

След тежко онкологично заболяване почина Палагия Костова, която близо...

Шестчасово преследване по улиците на Търново приключи с арест на закоравял бандит

Шофьорът, ударил осем автомобила след демонстративно шофиране във Велико...

Голяма победа на Миню Стайков

Карнобатският олигарх Миню Стайков постигна ценна победа срещу КПКОНПИ....

Мощни бизнесмени ще строят луксозна селска баня край Разлог

Дружество „Авон – 5“ ООД на мощните бизнесмени от...