вторник, октомври 22, 2024

Украински генерал апелира сънародниците си да не бягат от мобилизация

Date:

Сподели новината.

Командващият сухопътните сили на украинските въоръжени сили генерал-лейтенант Олександър Павлюк в понеделник в пространно и емоционално обръщение в социалните мрежи призова сънародниците си да загърбят враждебността към военните комисари и да не бягат от мобилизацията, цитира думите му Би Би Си.

“Колкото и помощ да получаваме, колкото и оръжия да имаме, нямаме достатъчно хора! Оборудването не се движи самостоятелно, оръжието не стреля самостоятелно и дронът не лети сам. Подразделенията трябва да се обновяват” – пише генерал-лейтенант Павлюк.

Той обвинява руската пропаганда, че е накарала много украинци да повярват, че мобилизацията е несправедливост и нарушаване на правата, а не остра необходимост от защита на страната.

“Разбирам желанието на хората да живеят спокоен живот, да пътуват, да градят кариера. Но има обективна реалност – Русия отрича правото ни на съществуване. Врагът разбира само езика на силата. Трябва да го изгоним от нашата земя. Ако не го направим, няма да има спокоен живот, никакви права и свободи. Погледнете самата Русия, временно окупираните територии,” заявява емоционално Павлюк

Как обществото позволи на хората да се страхуват от военните и да си позволят да ги обиждат? – пита сънародниците си генерал Павлюк. – Днес по-голямата част от служителите на TЦК (териториални центрове за набиране на персонал, бивши военни служби за регистрация и вписване – Би Би Си) са вчерашни воини, на които всички се възхищаваха и се гордееха. Какво стана? Защо днес се крият от тях, защо си позволяват да ги презират, започват преследвания и дори боеве? Недопустимо е!”.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Кошмар с автомобил на АМ Тракия

Тежка катастрофа е станала на АМ "Тракия". Инцидентът е възникнал...

Извергът, бил като куче красивата Ивана от Кресна, с първи думи след 15-минутното зверство

21-годишният мъж, отвлякъл и пребил Ивана в Кресна, проговори...

Трагедия край Разлог, млада жена се самоуби

Млада жена се самоуби тази сутрин със скок от...

Първият български IT милиардер срази Лондонското сити, ето какво му позволиха на Острова

Американската платформа за борсова търговия "Робинхуд", съоснована от българина...