петък, октомври 18, 2024

Александър Дунчев: Държавата се управлява от ловните стопанства

Date:

Сподели новината.

Феодалният модел владее държавните гори и горските стопанства и на практика държавата.

Това заяви пред бТВ Александър Дунчев, експерт на “Зелени закони”, бивш изп. директор на Изпълнителната агенция по горите и бивш депутат от ПП. Твърденията си той позовава на справка в агенцията по горите, от която ставало ясно кой ходи на гости в тези ловни стопанства.

Според него в момента тези феодали владеят всичко, не е само Вълка. Цоло Вутов е във “Витиня”, Тодор Батков е в “Кормисош”, а Вальо Златев е в “Паламара”. Те ползват ловните стопанства не само като частно имение. Там посрещат гости, сред които съдии и богати хора, с които правят бизнес или политическо влияние, заяви Дунчев.

“Пропускателният режим е, че всеки, който води лов, трябва да бъде описан с разрешително за отстрел. Един от концесионерите е един от видните заменкаджии и в съда колегите го бяха чули как се хвали, че е уредил съдебните дела да са в негова ползва, което се случи. Точно един от съдиите по тези дела го видях в списъка с ловци в ловното стопанство на Вълка”, допълни Дунчев.

“Всички тези хора владеят едни от най-красивите ловни стопанства. Някои от тях директно си приватизираха сградите. Имаме го всичко в публични доклади на Aгенцията по горите, направихме безпрецедентни проверки. Сега те се гласят да приватизират и горските предприятия, които управляват всички държавни гори”, обясни още Дунчев.

По думите му горските служители водят битка срещу политическата система от министри, зам.-министри, директори на предприятия и агенции, назначени от феодали, които осигуряват чадъра върху незаконните строежи.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

“Спартан” осигури медицински превоз на дете от София до Германия

Дежурен екипаж на самолет С-27J "Спартан" е осигурил медицински...

Растат добивите от тютюн през 2024 г.

Увеличават се средните добиви през 2024 г. Това става...

10 години по-късно ВКС осъди купувачи на гласове

Върховният касационен съд (ВКС) окончателно наложи наказания на трима...

Дълговете на държавните болници са над 600 млн. лв.

Дълговете на държавните болници са 639 121 000 лв.,...