събота, октомври 19, 2024

Йордания съобщи за силно повредена болница в Газа след израелски обстрел

Date:

Сподели новината.

Израел засили атаката си срещу Хан Юнис в южната част на Газа в сряда,б предизвиквайки обвинения от Йордания, че полевата му болница в града е била сериозно повредена от обстрел в района, предава “Ройтерс”.

Йорданската армия заяви, че държи Израел отговорен за “фрапантно нарушение на международното право” заради щетите на съоръжението в резултат на израелски обстрел в близост.

Израелската армия не коментара критиките на Катар.

Хората в и около друга болница, Насер, избягаха, когато танкове приближиха района през нощта след изявление на израелската армия, че е била обстрелвана от района.

Палестинските здравни служители съобщиха, че седем души са били убити от израелски въздушни удари, които са нанесли щети на домове в близост до болницата, една от само една трета от болниците в Газа, които все още работят частично .

Говорителят на израелското правителство Ейлон Леви каза, че се очаква допълнителни полеви болници да заработят през следващите дни.

“Те, разбира се, се наложиха от стратегическата милитаризация от “Хамас” на съществуващите болници в Газа”, каза той, добавяйки, че това показва, че бойците на “Хамас” са тези, които нарушават международното право.

Хамас отрича да използва болници за прикритие.

Израел каза, че е убил шестима палестински бойци, включително офицер на “Хамас”, отговарящ за разпитите на заподозрени шпиони.

Военните заявиха в изявление, обобщаващо последните си операции, че убийството на офицера от контрашпионажа Билал Нофал “оказва значително влияние върху капацитета на терористичната организация да развива и подобрява способностите си”.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Язовир Камчия пресъхва! Тече подготовка за воден режим

По инициатива на Министерството на околната среда и водите...

Брутална жестокост с 19-г. момиче в Кресна

Мъж отвлече и преби 19-годишно момиче в Кресна. Това съобщават...

“Спартан” осигури медицински превоз на дете от София до Германия

Дежурен екипаж на самолет С-27J "Спартан" е осигурил медицински...

Растат добивите от тютюн през 2024 г.

Увеличават се средните добиви през 2024 г. Това става...