петък, октомври 18, 2024

Ще има минимални промени в състава на правителството, отсече Денков

Date:

Сподели новината.

Промените в състава на правителството след ротацията през март месец ще са минимални, заяви премиерът Николай Денков. Освен това – Денков определи като “неадекватни” критиките на вицепрезидента Илияна Йотова, която вчера от провинцията изрази съмнение, че той ще взима решения при ротацията на министри, предстояща през март, а същинските решения се взимали от “А отбора” в парламента, а не от “Б отбора” – правителството.

“Тази критика е абсолютно неадекватна, даже се чудя какво да коментирам. България е парламентарна република с разделение на властите. След като бъде избран, кабинетът си има права и задължения, НС има права и задължения. Всеки трябва да си върши работата. Ако погледнете в предходните месеци е имало много случаи, в които в парламента са искали нещо, а се е случвало друго, защото МС е казвал, че това няма да е правилно. Да припомня за дерогацията например. Имало е и други случаи, в които НС е решавало какво да се случи. Така работи парламентарната република”, възмути се Денков. Той присъства на представянето на първата българска чатбот платформа с изкуствен интелект, провело се в София Тех Парк.

И бе категоричен -, след което ще бъдат обсъдени с парламентарните групи, поддържащи правителството. Това е и било направено на първата по рода си такава среща през миналата седмица в парламента, на която се е постигнало съгласие, че именно Денков и Габриел щели да имат водеща роля.

“Разговорът бе изключително по принципа как ще се подходи. Не сме обсъждали имена, тъй като едно от първите изяснени положения беше, че ние с г-жа Габриел трябва първо да подготвим списъка и след това да го обсъдим”, даде повече подробности Денков на въпрос на News.bg.

Денков е изготвил и преглед на свършеното и несвършеното от министрите, като ще го предостави за преглед и на Мария Габриел.

“Ключовото е, че промените в правителството ще са минимални”, отсече той.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

“Спартан” осигури медицински превоз на дете от София до Германия

Дежурен екипаж на самолет С-27J "Спартан" е осигурил медицински...

Растат добивите от тютюн през 2024 г.

Увеличават се средните добиви през 2024 г. Това става...

10 години по-късно ВКС осъди купувачи на гласове

Върховният касационен съд (ВКС) окончателно наложи наказания на трима...

Дълговете на държавните болници са над 600 млн. лв.

Дълговете на държавните болници са 639 121 000 лв.,...