петък, октомври 18, 2024

Васил Михайлов предаден на съд за 4 закани с убийство към приятелката си

Date:

Сподели новината.

Софийска районна прокуратура внесе в Районен съд-Перник обвинителен акт срещу прокурорския син Васил Михайлов за отправени четири закани с убийство към жена.

Деянията са извършени в условията на продължавано престъпление в периода 28 октомври 2022 г. до 21 юли 2023 г.

Установено е, че на 28 октомври 2022 г. около 04,00 часа в апартамент в Перник, Михайлов се заканил с убийство на Б.Р., като ѝ казал: “Ще те убия! “, а след това започнал да нанася удари с ръка по лицето й. На неустановена дата през декември 2022 г. и на 1 юли 2023 г. се обадил на жената по телефона и отново й казал, че ще я убие. На 21 юли 2023 г. в Перник обвиняемият отново се заканил с убийство спрямо Б.Р., като й направил жест с ръка наподобяващ стрелба с пистолет, насочен към нея.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание “лишаване от свобода” за срок до 6 години. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, извършени са претърсвания и е иззет мобилен телефон, който обвиняемият е ползвал докато е бил в затвора в София.

Това е третият обвинителен акт, който е внесен от Софийска районна прокуратура спрямо Васил Михайлов за извършени престъпления на територията на град Перник. Михайлов е подсъдим и по друго дело за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство, по което заседанията продължават в Софийски районен съд.

По обвинение на Софийска районна прокуратура за закана с убийство и нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди Михайлов вече е осъден и му е наложено наказание от 20 месеца “лишаване от свобода”, чието изпълнение се отлага за срок от 4 години.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

“Спартан” осигури медицински превоз на дете от София до Германия

Дежурен екипаж на самолет С-27J "Спартан" е осигурил медицински...

Растат добивите от тютюн през 2024 г.

Увеличават се средните добиви през 2024 г. Това става...

10 години по-късно ВКС осъди купувачи на гласове

Върховният касационен съд (ВКС) окончателно наложи наказания на трима...

Дълговете на държавните болници са над 600 млн. лв.

Дълговете на държавните болници са 639 121 000 лв.,...