петък, септември 20, 2024

63 села са без ток, а 44 – без вода в област Търговище

Date:

Сподели новината.

„63 населени места от област Търговище са без електрозахранване, а 44 – без водоподаване, включително и областният център. Взети са необходимите мерки по отстраняване на проблемите и щетите вследствие на обилния снеговалеж и навяванията. Всички институции оказват съдействие за по-бързото нормализиране на обстановката, работят в синхрон и при пълна мобилизация за превенция и отстраняване на авариите и защита на хората”, заяви областният управител на област Търговище Гергана Цонева, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Към момента в област Търговище няма затворени пътни участъци, въведено е ограничение за тежкотоварни автомобили.

За Община Омуртаг е обявено бедствено положение в рамките на 48 часа, а в останалите 4 общини на територията на област Търговище постепенно обстановката започва да се нормализира.

„Възстановено е електрозахранването в помпена станция Преслав и водоснабдяването на основния водопровод за Търговище, очаква се към 17:00 ч. водата да достигне до крайните потребители в град Търговище”, каза още областният управител Гергана Цонева и допълни, че през изминалото денонощие в областна администрация – Търговище са постъпили сигнали за закъсали автомобили, които своевременно са изтеглени.

Отстраняват се от платната падналите и счупените клони, вследствие на мокрия сняг, за да не пречат на движението и снегопочистващата техника.

Ще бъдат изпратени указания до собствениците на язовири за това как да следят водните нива и работата на облекчителните съоръжения.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Ще стане ли чудото: Ще има ли трета лента магистрала “Тракия”

Специален анализ ще даде отговор на въпроса дали има...

Трагедия на релсите в Русе

Пътнически влак блъсна възрастен човек в Русе, съобщиха от Областната...

Жп кошмар край Чирпан

Пожар на локомотив спря влака София-Варна до Чирпан, съобщават...

Камиони сътвориха кошмар край Шумен

Временна организация на движението е въведена по АМ “Хемус“...