четвъртък, септември 19, 2024

Тийнейджъри блокирани часове наред на Белмекен! Решили да дрифтят и затънали в преспи

Date:

Сподели новината.

Тийнейджъри са били блокирани в продължение на часове на Белмекен, но вече са освободени от “зимния капан”. В акцията по тяхното транспортиране са участвали екипи на планинската база, както и служители на Министерството на вътрешните работи.

Късно снощи шестима младежи решили да дрифтят високо в планината са затънали в преспи в района на хижа “Христо Смирненски” в подножието на Белмекен. Същите са подали сигнал на тел. 112, като за щастие няма пострадали.

“Днес с помощта на моторния снегорин на ВСК “Белмекен” младите хора, заедно с двете коли “БМВ” са изведени от района благополучно. Съвместно с пожарната и на РУ Велинград е оказано съдействие и на други водачи в района на Юндола- Белмекен”, съобщи за БНТ говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

От МВР съветват в следващите часове да предприемаме пътувания, само ако те са наложителни и задължително с автомобили готови за зимната обстановка.

В област Пазарджик остават временни ограничения на движението по пътя Белово – Юндола поради много паднали дървета, както и за тежкотоварни автомобили над 12 тона и ремаркета и полуремаркета по път Батак – Доспат.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Жп кошмар край Чирпан

Пожар на локомотив спря влака София-Варна до Чирпан, съобщават...

Камиони сътвориха кошмар край Шумен

Временна организация на движението е въведена по АМ “Хемус“...

Заводи бягат от Северозапада, хиляди остават без работа

От началото на годината до края на август, за...

Бомба! Падат визите за българи за САЩ?

Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на...