петък, октомври 18, 2024

На АМ „Тракия“ ще е ад, ето докога и защо

Date:

Сподели новината.

Движението в участъка от автомагистрала магистрала „Тракия“ между 66-ти и 69-ти км ще бъде двупосочно от 22 април в платното за София за неотложен ремонт на дилатационни фуги. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Преминаването в платното за Бургас се ограничава от 11:00 часа в събота.

 

Ремонтните работи са наложителни, за да се осигури безопасното пътуване в отсечката. Ограничението в движението в района на съоръжението ще продължи и при предстоящите почивни дни около 1 май и 6 май – Гергьовден.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената пътна сигнализация, предупреждават от АПИ.

В събота (22 април) между 8:00 ч. и 14:00 часа се ограничава движението за тежкотоварни автомобили над 12 т в участъка от 5-ия до 23-ия км на автомагистрала „Тракия“ в посока Бургас. За тежкотоварния трафик е осигурен обходен маршрут по първокласния път София – Пловдив.

В момента движението по мостовото съоръжение при 20-ия км в посока Бургас се осъществява само в изпреварващата лента, припомнят от АПИ.

Съоръжението се нуждае от авариен ремонт и трафикът е ограничен в активната и аварийната лента за извършването на подготвителни работи за предстоящия ремонт на пътната плоча.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

“Спартан” осигури медицински превоз на дете от София до Германия

Дежурен екипаж на самолет С-27J "Спартан" е осигурил медицински...

Растат добивите от тютюн през 2024 г.

Увеличават се средните добиви през 2024 г. Това става...

10 години по-късно ВКС осъди купувачи на гласове

Върховният касационен съд (ВКС) окончателно наложи наказания на трима...

Дълговете на държавните болници са над 600 млн. лв.

Дълговете на държавните болници са 639 121 000 лв.,...