петък, октомври 18, 2024

Баба от Северозапада на съд за хулиганство

Date:

Сподели новината.

Жена на 61 години от монтанското село Смоляновци помля с камъни соларни панели, защото и миришели и излъчвали радиация. Районният съд в града край река Огоста я осъди на пробация.

Фотоволтаичната инсталация е на софийска фирма, която я монтирала на парцел до имота й. Панелите били поставени през май 2021 година, съобщава “Телеграф”.

 

Още тогава съседката поискала да бъдат махнати от там, защото и „влияят зле на здравето, излъчват неприятна миризма и радиация“. Въпреки обясненията на управителя на дружеството, че панелите не са опасни за човешкото здраве и че разполага с всички необходими документи за монтаж, бабата го нападнала с обиди и заплашила, че ще счупи инсталацията.

На 18 май 2021 г. тя изпълнила заканата си и потрошила с камъни два от соларните панели, а на 27 август същата година – още три панела. Второто нападение било записано от камери за наблюдение в имота.

Пред съда побелялата вандалка не отрекла, че е счупила панелите, но не се признала за виновна и отново заявила, че инсталацията й пречи и застрашава здравето й.

Магистратите обаче я признаха за виновна в унищожаване на чужди движими вещи на обща стойност 1380 лева и я осъдиха на „Пробация“ . В следващите 6 месеца тя трябва да се среща два пъти седмично с пробационен служител.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

“Спартан” осигури медицински превоз на дете от София до Германия

Дежурен екипаж на самолет С-27J "Спартан" е осигурил медицински...

Растат добивите от тютюн през 2024 г.

Увеличават се средните добиви през 2024 г. Това става...

10 години по-късно ВКС осъди купувачи на гласове

Върховният касационен съд (ВКС) окончателно наложи наказания на трима...

Дълговете на държавните болници са над 600 млн. лв.

Дълговете на държавните болници са 639 121 000 лв.,...