събота, ноември 23, 2024

Бабината селска агнешка дроб сарма

Date:

Сподели новината.

Необходими продукти:

  • ориз – 500 г обикновен
  • агнешки дреболии – 300 г
  • лук – 2 глави
  • олио – 100 г
  • сол – 1 с.л.
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • лют червен пипер – 1 ч.л.
  • магданоз – няколко стръка
  • девесил – няколко стръка

Начин на приготвяне

Изпържваме почистените дреболии с нарязания лук. Добавяме ориза и 1.5 л вода. Овкусяваме с подправките и печем в загрята фурна.
Преди да махнем от огъня слагаме и ситно нарязаните магданоз и девесил.
Разбъркваме и запичаме.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Голяма авария остави половин Перник без вода

Поредна голяма авария остави без вода жителите на пернишките...

Сексистки съвети от 50-те. Наръчник на перфектната съпруга

Представяме ви извадки от статия, озаглавена "Наръчник на добрата...

Ето колко дни трае перфектната отпуска

Колко време е необходимо да се откъснем изцяло от...

Започва Страстната седмица

  От днес започва Страстната седмица или седмицата на страданията...