Властите в България планират да забранят системата “Ол Инклузив” във всички хотели с по-нисък клас от четири звезди, пише изданието “ЧечемИнфо”.
Според специалисти от Агенцията по безопасност на храните в страната услугата в хотелите от нисък клас е с безброй нарушения и води до недоволство на почиващите, както и до уронване на имиджа на страната.
“Три звездните хотели и тези с по-нисък клас трябва да имат възможност да нахранят около 60% от своята вместимост”, посочи Йордан Войнов, директор на Агенцията по безопасност на храните. Той даде за пример хотел с възможност да приюти 1000 души, но ресторантът не може да обслужи повече от 30 гости.
“Такава услуга фактически е измама за клиента”, добавя Войнов, цитиран от Фокус. По думите му хотелите от по-нисък клас трябва да имат възможност да нахранят около 60% от своята вместимост.
По време на проверките повече от 300 хотели, които предлагат услугата, са били глобени за храна с неустановен произход или с изтекъл срок за годност.