Вкусна агнешка дроб-чорба приготвена домашно и бързо
Продукти:
- 200г. агнешки бял дроб
- 200г. кисело мляко
- 120г. ориз
- 50г. краве масло
- 1~2 моркова
- 3~4 домата
- 2 глави кромид лук
- 1 с.л. сухи градински подправки
- 2 с.л. брашно
- 1 яйце
- смлян черен пипер
Приготвяне:
- Нарязаният на дребно лук, настърганите моркови и част от дребно нарязаните домати се задушават до полуомекване в мазнината с добавка на малко сол.
- Залива се с прецедения бульон, в който се е варил дробът.
- След кипването на бульона се прибавят полусвареният дроб, нарязан на дребно, почистеният ориз и останалите дребно нарязани домати.
- Супата се вари още 30-40 минути.
- 10 минути преди да бъде свалена от котлона се поръсва с 1 с. л. сухи градински подправки.
- Накрая се застройва със варена застройка от млякото, брашното и яйцата.
- При сервиране агнешката дроб-чорба се подправя със смлян черен пипер и се поръсва със ситно нарязан магданоз.