събота, октомври 19, 2024

Нощувката в Шанхай достигна 20 хиляди долара

Date:

Сподели новината.

 Шанхай официално ще открие първия си седемзвезден хотел в събота. Той е разположен на популярната крайбрежна ивица The Bund, съобщава информационният сайт Shanghaiist.com, цитиран от CNBC.

Хотелът е построен от 28-годишния Уан Съцун, син на китайския милиардер Уан Дзиенлин, който е собственик на строителния конгломерат Wanda. Проектът на хотела Wanda Reign on the Bund, струващ 3,4 млрд. юана (516 млн. долара), е на носителя на няколко награди британски архитект Норман Робърт Фишър.

Още по темата
Хотелската верига Hyatt стъпва в България*
Парижкият Ritz отваря отново врати след преобразяване за 400 млн. евро

Макар че Уан Младши от дълго време привлича вниманието на обществеността, това не се дължи съвсем на предишни бизнес постижения, а на популярността му в социалните медии. Той обаче все пак е и председател на частния инвестиционен фонд Prometheus Capital.

Хотелът разполага с пищни инсталации и ресторант с изискана френска кухня с главен готвач носителя на звезда Michelin Марк Моно.

Глобалните системи за оценка на хотели, включително официалното класифициране в Китай, спира на 5 звезди, но представители на туристическата индустрия и критиците дават допълнителни звезди на луксозните имоти, които надминават преобладаващите стандарти.

Хотелът Бурж ал-Араб в Дубай, който е сред най-високите в света, също има седем звезди. Той включва въртящи се легла и флотилия от автомобили Rolls Royce с шофьори. Цената за нощувка в хотела е около 20 хил. долара.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Властта бърза с избора на нов генерален директор на ДППИ! Защо?

Ръководството на Министерството на транспорта и съобщенията /МТС/ очевидно...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Общинските съветници от ПП СЕК подкрепиха създаването на „Фонд за развитие на Летище Бургас“

Очаквано, общинските съветници от Средна Европейска Класа категорично подкрепиха...