Ценителите в столицата познават ресторант „Белоградчешки скали“ – непретенциозно но изумително вкусно място, намира се на „Княз Борис“, до „Пиротска“, срещу румънската черква. Гостилница „Мерак“ на бул. Самоков 14. Отново на „Пиротска“ е „Бирария 33“, не лош вариант. Бистро „Имола“ в уличката м/у БТА и редакциите на „Труд“ и „24 часа“. Пазара Борово на колелото тролейбус №9. „Румик“ на ул. Мара Бунева зад централни софииски гробища. Шкембеджийницата на Подуенския пазар, работи само в събота и предлага свинско и телешко шкембе. Готвача е художник, но и те ядът шкембе. „Контеса“ в парка на зб18. Ресторант „Чорбаджийска среща“ на околовръстното шосе при кв. Суходол. Научаваме и за „Шкембеджийниц“ на ъгъла под Майор Векилкси, между затвора и салатите Кенар.
„Малкия стадион“ на канала. Казичене – „Бистро Фреш“. За предпочитащите „натуралния“ вкус препоръчваме кръчма „Жули“ – София, Зона Б-18, бл. 9. В квартал „Иван Вазов“ на пазара до подлеза се намира заведението „Амира“ с добро шкембе. Познавачи препоръчват и гостилница „Лозата“ в Лозенец на ул. „Йоан Екзарх“ 21.В Горубляне правилното място е гостилница „Окото“. Извън София по Бистришко шосе, малко след Железница, на ляв завой, отдясно, ханче „Ярема“ – също отлична чорба. Жп спирка на Иваняне преди Банкя – също.