неделя, април 20, 2025

Още претопляте храните в микровълнова? Трябва да сте луди!

Date:

Сподели новината.

 

В днешния забързан и напрегнат ден нямаме почти никакво време да си топлим ястията от хладилника на котлона. Използваме микровълновите печки, които са удобни и бързо вършат тази работа, но знаете ли, че те имат и своите вредни недостатъци. Tе правят храната подгизнала и я лишават от някой ценни съставки, пише gotvach.bg.Затоплената храна в тях унищожава витамините С и В12. Когато затопляте храна с опаковката им, освобождават канцерогенните вещества от нея.

Можете да стоплите например ястието си на котлон или на тиган с домакинско фолио. Спагетите, супите и манджите със сос се загряват на умерен огън, тъй като са се сгъстили отхладилника, доливате им 1/4 чаша вода и затопляте без проблем.

А месо, картофи и варени зеленчуци се топлят с малко вода и олио на слаб огън, като ги бъркате.

В ориза, киноа и други подобни се слага малко зехтин или масло, за да не се слепят. Когато се загреят, котлонът се изключва и се похлупват за около 10 минути.

Сандвичи, пици и други се слагат в омазнен тиган на вече загрят поне до 180 градуса котлон и се покриват с фолио за десет минути.

Не е толкова трудно да си стоплите храната по тези начини и не отнема чак толкова време.

Мислете за здравето си, което ще ви трябва занапред!

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Ужасяващо! Издирван млад мъж от Кула е открит разчленен

20-годишният Мариян Пасков от Кула е убит по особено...

Предстои ни година с много нов дълг – но при какви условия?

Cъcтaвянeтo нa peдoвнo пpaвитeлcтвo и нaмaлявaнeтo нa лиxвeнитe paвнищa...

Опасни детски играчки са изтеглени от пазара в ЕС

Маска на клоун за Halloween е забранена за продажба...

„Фондацията“: Стана пред очите ни, за секунда! Благодаря, Кирчо! Чакай ни!

С емоционално съобщение от "Фондацията" се сбогуваха с Кирил...