Сподели новината.

Със над  100 милиона лева по-малко ще бъде бюджетът на община Бургас за следващата година.

Със над  100 милиона лева по-малко ще бъде бюджетът на община Бургас за следващата година. Информацията бе оповестена официално, като точната цифра за 2016 година е 214 милиона лева. Голямата разлика в сумите се дължи най-вече на намалените средства, които ще бъдат усвоени по европрограми. През тази година сумата, която общината ще усвои от европейските фондове е около 160 милиона лева. 157 милиона пък са заложени като собствени приходи на общината. За 2016 година обаче корекциите са много сериозни, а общата рамка е с над 100 милиона лева по-малка. От община Бургас все още не са обявили какво ще е съотношението между собствени приходи и парите по европейски програми, но разликата идва най-вече заради по-малкото средства именно по отношение на фондовоте от ЕС. Намалената стойност на бюджета показва голямата зависимост на общината по това перо  и липсата на адекватни мерки за стимулиране на местната икономика, което би повишило приходите в хазната. В същото време от община Бургас обясняват, че имат готовност да усвоят много по-сериозни суми по европейските програми, но на този етип няма възможности за това. В следващите седмици ще започнат обществените обсъждания на проектбодюджета за 2016 година. Факт е обаче, че общината ще разполага с повече от 100 милиона лева по-малко, което ще се отрази на цялата дейност и обслужането на основните разходни  пера, както и на капиталовата програма.

понеделник, април 28, 2025

Кюфтенца в гърне.

Date:

Сподели новината.

.

Продукти:

  • 500г. кайма
  • 100г. гъби
  • 1~2 чушки
  • 2~3 с. л. краве масло
  • 1 ч. ч. бульон
  • 1 кофичка сметана
  • 2 моркова
  • 2 глави кромид лук
  • кимион
  • черен пипер
  • брашно
  • олио
  • сол

Приготвяне:

  • Една глава кромид се обелва и настъргва.
  • Омесва се с каймата, кимиона и черния пипер.
  • Оформят се кюфтета, овалват се в брашно и се изпържват в олиото.
  • Втората глава кромид се обелва, нарязва се на ситно, нарязват се и морковите, чушките и гъбите и продуктите се задушават в маслото.
  • В гърнето се слага половината от задушените зеленчуци, след това кюфтетата и пак зеленчуците.
  • Заливат се със сметаната и бульона.
  • Кюфтенцата в гърне се пекат с похлупен капак на умерена фурна

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на лакомниците! 9 храни, които можем да похапваме късно вечер

Много хора имат навика да хапват стабилно на вечеря,...

Къде правят най-добрата храна в Стара Загора

Стара Загора все търсим нещо, понякога търсим забележителности, друг...