събота, ноември 23, 2024

Кюфтенца в гърне.

Date:

Сподели новината.

.

Продукти:

  • 500г. кайма
  • 100г. гъби
  • 1~2 чушки
  • 2~3 с. л. краве масло
  • 1 ч. ч. бульон
  • 1 кофичка сметана
  • 2 моркова
  • 2 глави кромид лук
  • кимион
  • черен пипер
  • брашно
  • олио
  • сол

Приготвяне:

  • Една глава кромид се обелва и настъргва.
  • Омесва се с каймата, кимиона и черния пипер.
  • Оформят се кюфтета, овалват се в брашно и се изпържват в олиото.
  • Втората глава кромид се обелва, нарязва се на ситно, нарязват се и морковите, чушките и гъбите и продуктите се задушават в маслото.
  • В гърнето се слага половината от задушените зеленчуци, след това кюфтетата и пак зеленчуците.
  • Заливат се със сметаната и бульона.
  • Кюфтенцата в гърне се пекат с похлупен капак на умерена фурна

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на лакомниците! 9 храни, които можем да похапваме късно вечер

Много хора имат навика да хапват стабилно на вечеря,...

Къде правят най-добрата храна в Стара Загора

Стара Загора все търсим нещо, понякога търсим забележителности, друг...