.
Продукти:
- 500г. кайма
- 100г. гъби
- 1~2 чушки
- 2~3 с. л. краве масло
- 1 ч. ч. бульон
- 1 кофичка сметана
- 2 моркова
- 2 глави кромид лук
- кимион
- черен пипер
- брашно
- олио
- сол
Приготвяне:
- Една глава кромид се обелва и настъргва.
- Омесва се с каймата, кимиона и черния пипер.
- Оформят се кюфтета, овалват се в брашно и се изпържват в олиото.
- Втората глава кромид се обелва, нарязва се на ситно, нарязват се и морковите, чушките и гъбите и продуктите се задушават в маслото.
- В гърнето се слага половината от задушените зеленчуци, след това кюфтетата и пак зеленчуците.
- Заливат се със сметаната и бульона.
- Кюфтенцата в гърне се пекат с похлупен капак на умерена фурна