.
Подготовка: 10 мин.
Готвене: 20 мин.
Порции: 2
Продукти:
- 50г. риба
- 100мл. олио
- 1 глава кромид лук
- 200г. картофи
- 150г. червени домати
- 1 ч. л. брашно
- 400мл. гореща вода
- червен пипер
- магданоз
Приготвяне:
- За рецептата "Рибена чорба по селски" лукът се нарязва на дребно.
- Изпържва се до леко зачервяване.
- Към него се прибавят обелените и нарязани картофи и домати.
- Поръсват се с брашното и червения пипер.
- Всичко за рецептата "Рибена чорба по селски" се задушава добре.
- След това се прибавя гореща вода и се оставя да ври 10 минути.
- Поставя се нарязаната на едри парчета риба.
- Ври още 10 минути.
- Рибената чорба по селски се поднася поръсена с магданоз и/или копър.