Цацата изчезна от крайбрежните кръчми. Понеже е най-евтина и предпочитана, явно е нерентабилна и много от ресторантьорите са я изтрили от менютата. Това съобщава “Труд”.
От рибните специалитети там най- евтини са пържен сафрид и пържени попчета, съответно по 11. 39 лева , за порция от 150 и 250 грама. Чернокопът на скара вече е 17- 49 лв., а зарганът на скара ишли пържен е на една цена за 150 грама- 13. 99 лв. Паламудът на скара е 20. 99 лв. за 300 грама, а акула пане и хек пане са 11. 99 лв. чинията.
Сьомга котлет на скара струва 24. 99 лв., а печена цяла риба лефер, лаврак и ципура са съответно- 27. 99 лв., 19. 98 лв. и 19. 99 лв.
Най-скъп е пърженият калкан- 31. 49 лв. порцията, а пърженият ватос и барбун са по 11. 99 и 11. 39 лв.
По капаните, накацали на брега, най-евтино излиза да обядваш кюфте или кебапче, но в край на сметка туристите са дошли на море, да се насладят на морска храна, коментират плажуващи.
Изненадващо е, но все пак се продават по едно кюфте и кебапче /от 80 грама/ за по 2. 99 лева бройката. Цените тръгват оттам нататък нагоре – т. нар. “Аркутинско кюфте”, което е 250 грама минава 6 лева.
Вратната свинска пържола е 13. 49 лв., а 300 грама мешана скара е 15. 99 лв. Сачовете- пилешки и свински със зеленчуци са съответно 24. 99 лв. и 29. 99 лв.
Вероятно заради високите цени, плажът в Бургас е пълен само в почивните дни. В останалите работни /на снимката/ ивицата е почти празна.