След като отдавна е практика на Запад, професия личен готвач е на път да се превърне в хит и сред местните баровци. Вече 6 бизнесмени от Стара Загора , които се занимават с хотелиерство и ресторантьорство, са си наели персонален майстор кулинар, който да се грижи за трапезата на семействата им. Месечната заплата тръгва минимум от 5000 лева и се договаря на четири очи, като първото важно условие е готвачът да бъде дискретен и да пази семейните тайни, до които ще бъде допуснат. Майсторите в бели престилки били длъжни да се грижат не само за менюто на възрастните, но и на децата и да гарантират, че ястията, които приготвят, са здравословни.
Качеството на храната ще бъде гарантирано от готвачите. Баровците предпочитат основно биопродукти, както и скъпо месо със специални сертификати. Става въпрос за телешки шол от Аржентина, сьомга от Норвегия и деликатесни шунки от Италия. Модата набира все повече скорост сред богатите хора в Стара Загора.